Statele Unite au dezvoltat o "tehnologie" pentru a inocula cancer? Acuzaţiile lui Hugo Chavez la adresa Washingtonului

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a evocat miercuri existenţa unei "tehnologii" americane de "inoculare a cancerului", la o zi după anunţul privind cancerul de care suferă preşedintele Argentinei Cristina Kirchner.

3944 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au dezvoltat o "tehnologie" pentru a inocula cancer? Acuzaţiile lui Hugo Chavez la adresa Washingtonului

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ar fi surprinzător ca ei să fi dezvoltat o tehnologie pentru a inocula cancer fără ca nimeni să ştie?", a declarat Chavez referindu-se la Statele Unite, ţinta recurentă a criticilor sale şi, adeseori, a derapajelor verbale.

Chavez, care afirmă că şi-a revenit după un cancer în zona pelviană de care a fost operat în iunie, a dat asigurări că nu vrea "să lanseze acuzaţii grăbite" dar a insistat asupra "ciudăţeniei" seriei de cancere cărora le-au căzut victime preşedinţi şi foşti preşedinţi sud-americani din 2009.

Preşedintele argentinian a devenit, marţi, după brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva şi Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo şi venezuelanul Hugo Chavez, al cincilea actual sau fost şef de stat din America de Sud care a suferit de cancer în ultimii ani.

Această serie neagră "este foarte dificil de explicat", a continuat liderul stângii radicale latino-americane într-o intervenţie transmisă de presa publică. "Este straniu, foartre straniu", a insistat el, adăugând că secretul va fi poate "descoperit în cursul următorilor 50 de ani".

Washingtonul şi Caracasul întreţin relaţii bilaterale foarte limitate şi nu au ambasadori de anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici