Statele Unite fac apel la decizia curţii de justiţie britanice în privinţa extrădării fondatorului WikiLeaks. Care este starea lui Julian Assange

  • Statele Unite vor începe astăzi să facă apel pentru extrădarea fondatorului WikiLeaks
  • Julian Assange se confrunta cu acuzaţii de spionaj pe teritoriul american
  • Dacă va fi găsit vinovat, Assange riscă o pedeapsă maximă de 175 de ani de închisoare, conform legilor americane
738 afișări
Imaginea articolului Statele Unite fac apel la decizia curţii de justiţie britanice în privinţa extrădării fondatorului WikiLeaks. Care este starea lui Julian Assange

Sursa foto: Mediafaxfoto

Statele Unite vor face astăzi apel pentru extrădarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Avocaţii care reprezintă interesele SUA speră să obţină extrădarea pentru a putea fi judecat şi răspunde în faţa celor 17 acuzaţii de spionaj şi una de hacking, care coroborate au legătură cu publicarea documentelor militare secrete din războaiele purtate de americani în Afganistan şi Irak.

Dacă va fi găsit vinovat, Assange riscă o pedeapsă maximă de 175 de ani de închisoare pentru că se confrunta cu acuzaţii de spionaj pe teritoriul american.

Guvernul SUA s-a declarat „extrem de dezamăgit” de decizia din ianuarie a judecătorului districtual Vanessa Baraitser din Marea Britanie, care a luat decizia de a nu-l extrăda în baza sănătăţii mintale precare şi a probabilităţii ridicate de a-şi lua viaţa într-o închisoare americană.

Partenera de viaţă a lui Assange, fosta sa avocată, Stella Moris a declarat că starea sa actuală este una şubredă şi nu va supravieţui extrădării.

„Julien arată foarte rău, nu va supravieţui extrădării, aceasta a fost şi concluzia iniţială a judecătorului. Cum poate Regatul Unit extrăda pe cineva către o ţară care complotează de ani întregi să îl ucidă?”, a concluzionat Morris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici