Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă macroeconomică suplimentară

Administraţia SUA va începe să transfere Ucrainei, în următoarele săptămâni, fonduri din cadrul planului de asistenţă financiară în valoare de 4,5 miliarde de dolari (4,37 miliarde de euro), a declarat marţi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, citată de agenţia Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă macroeconomică suplimentară

Sursa foto: Profimedia

Fondurile, aprobate la Washington în septembrie, au rolul "consolidării stabilităţii economice şi susţinerii serviciilor guvernamentale de bază", a declarat Janet Yellen.

Oficialul american a îndemnat şi alte naţiuni să furnizeze asistenţă financiară suplimentară Ucrainei.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat marţi după-amiază transferul a 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei financiare pentru acoperirea nevoilor curente, în contextul războiului cu Rusia. "Comisia Europeană transferă Ucrainei încă 2,5 miliarde de euro. Plănuim să oferim 18 miliarde în 2023, prin tranşe constante, pentru remedierea urgentă a problemelor şi relansarea rapidă, care să conducă la o reconstrucţie de succes. Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

La rândul său, Banca Mondială (BM) a anunţat marţi că va furniza Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari (4,37 miliarde de euro) pentru acoperirea necesităţilor bugetare curente. "Fondurile au rolul menţinerii în funcţiune a serviciilor esenţiale şi a instituţiilor guvernamentale. Vor putea fi plătite salariile angajaţilor spitalelor, funcţionarilor guvernamentali şi personalului din învăţământ. De asemenea, vor putea fi plătite pensiile, salariile angajaţilor din sectorul de stat şi indemnizaţiile sociale", a comunicat Banca Mondială. Până acum, Banca Mondială a furnizat Ucrainei asistenţă financiară în valoare de 17,8 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici