STUDIU. O treime din persoanele contaminate cu virusul sunt asimptomatice. Anunţul guvernului ţării cu peste 241.000 de cazuri de COVID-19

În Spania, o treime din populaţia infectată cu noul coronavirus este asimptomatică, conform rezultatelor furnizatea de un studiu de seroprevalenţă condus de Guvern, precizează El Pais.

1029 afișări
Imaginea articolului STUDIU. O treime din persoanele contaminate cu virusul sunt asimptomatice. Anunţul guvernului ţării cu peste 241.000 de cazuri de COVID-19

STUDIU. O treime din persoanele contaminate cu virusul sunt asimptomatice. Anunţul guvernului ţării cu peste 241.000 de cazuri de COVID-19

 

Aceeaşi sursă, menţionează că 5,2 % din populaţie a fost contaminată deja cu noul coronavirus. Acest studiu concluzionează că "o treime din persoanele infectate nu au simptome şi deci nu vor apărea în sistemul de sănătate", a declarat, într-o conferinţă de presă, directoarea Centrului naţional de epidemiologie, Marina Pollan.
 
Studiul de seroprevanlenţă naţională a fost efecuat pe un eşantion de peste 60.000 de persoane, în perioada 18 mai - 1 iunie şi a precizat că 5,21% din populaţie - ceea ce corespunde cu 2,4 milioane din 47 de milioane de spanioli - au anticorpi şi au fost contaminaţi cu virusul, potrivit unui comunicat al Minsterului Sănătăţii.
 
"Deşi media naţională este de 5,21%, studiul arată diferenţe geografice foarte asemănătoare cu cele observate în prima fază a studiului, cu prevalenţe egale sau apropiate de 10% la Madrid şi în provinciile din jur", precizează comunicatul.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici