SUA anunţă o reducere suplimentară a personalului diplomatic din Siria

Washingtonul va reduce şi mai mult personalul diplomatic de la ambasada sa din Damasc, din cauza unor îngrijorări privind securitatea, provocate de continuarea violenţelor în această ţară, a anunţat miercuri Departamentul de Stat.

112 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă o reducere suplimentară a personalului diplomatic din Siria

SUA anunţă o reducere suplimentară a personalului diplomatic din Siria

Această decizie completează o măsură adoptată în octombrie, prin care personalul diplomatic american era redus şi care interzicea familiilor membrilor personalului să călătorească în ţară, afectată de o mişcare de contestare din partea opoziţiei, reprimată dur de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

"Departamentul de Stat a decis o reducere suplimentară a numărului de angajaţi prezenţi în Damasc şi a ordonat unui anumit număr de angajaţi să părăsească Siria cât mai repede posibil", a anunţat diplomaţia americană într-un comunicat.

Din cauza scăderii efectivelor, consulatul american va fi accesibil doar în baza unei întâlniri programate, precizează Departamentul de Stat.

Capacitatea ambasadei de a oferi asistenţă de urgenţă cetăţenilor americani de la faţa locului este "extrem de limitată şi ar putea fi şi mai mult limitată, din cauza situaţiei instabile în materie de securitate", mai avertizează Departamentul de Stat.

Ambasadorul american la Damasc Robert Ford a părăsit urgent ţara la sfârşitul lui octombrie, din cauza unor ameninţări credibile la adresa securităţii sale personale, dar a revenit în Siria în decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici