SUA au efectuat primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad

Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad, a anunţat armata americană luni

2342 afișări
Imaginea articolului SUA au efectuat primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad

SUA au efectuat primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, care precizează că operaţiunea a fost efectuată cu scopul susţinerii armatei irakiene "în ofensiva sa împotriva teroriştilor din (cadrul grupării) Stat Islamic".

De la această poziţie jihadistă vizată de bombardamentul american "erau lansate tiruri către militarii irakieni", explică armata americană.

Un alt atac a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, şi a distrus şase vehicule aparţinând grupării Stat Islamic (SI), potrivit CENTCOM.

Aceste două raiduri au avut loc "în cursul ultimelor 24 de ore".

Începând din 8 august, forţele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria şi în Irak.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, şi-a "pierdut legimitatea".

Statele Unite încă nu au efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici