SUA sancţionează persoane şi entităţi pentru contracararea influenţelor ruse în Republica Moldova

Administraţia SUA a anunţat, miercuri, sancţionarea unor persoane şi entităţi implicate în ceea ce Washingtonul consideră a fi acţiuni nocive ale Rusiei în Republica Moldova, precum şi pentru descurajarea corupţiei în această ţară.

443 afișări
Imaginea articolului SUA sancţionează persoane şi entităţi pentru contracararea influenţelor ruse în Republica Moldova

Printre persoanele sancţionate, oficiali ruşi şi moldoveni, se numără oligarhi "renumiţi pentru ocuparea şi coruperea instituţiilor politice şi economice din Republica Moldova şi cei care acţionează ca instrumente ale campaniei globale de influenţă a Rusiei", conform Departamentului Trezoreriei de la Washington, citat de agenţia Reuters.

Pe lista persoanelor sancţionate se numără fostul parlamentar moldovean Vladimir Plahotniuc, acuzat de manipularea unor "sectoare-cheie ale Guvernului Republicii Moldova, inclusiv sectoarele de aplicare a legii, electorale şi judiciare".

Nici Rusia şi nici Republica Moldova nu au avut încă vreo reacţie la sancţiunile Washingtonului.

Republica Moldova a depus anul acesta cerere oficială pentru iniţierea procedurilor de admitere în Uniunea Europeană şi a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina, acţiuni care au deranjat Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici