SUA sunt preocupate de creşterea actelor antimusulmane şi antisemite din Franţa

Statele Unite sunt preocupate de creşterea actelor antimusulmane şi antisemite din Franţa, potrivit raportului privind libertăţile religioase în lume pe 2013, publicat luni de Departamentul de Stat.

125 afișări
Imaginea articolului SUA sunt preocupate de creşterea actelor antimusulmane şi antisemite din Franţa

SUA sunt preocupate de creşterea actelor antimusulmane şi antisemite din Franţa (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Raportul anual adună informaţii din zeci de ţări, colectate anul trecut, şi nu include tensiunile din ultimele săptămâni din Franţa, provocate de conflictul dintre Israel şi Hamas din Fâşia Gaza.

n Franţa, suntem preocupaţi de creşterea cu 11 la sută a incidentelor antimusulmane înregistrate în 2013, precum şi de recentele agresiuni fizice împotriva unor membri ai comunităţii evreieşti", a declarat secretarul de Stat american pentru Democraţie şi Drepturile Omului, Thomas Malinowski.

Raportul prezentat de diplomat precizează că această creştere de 11,3 la sută a fost calculată de comunitatea musulmană din Franţa, care cuprinde între 3,5 şi 5 milioane de persoane.

În ceea ce priveşte actele antisemite "în 2012, ultimul an pentru care sunt disponibile date, comunitatea evreiască (între 500.000 şi 600.000 de persoane) a înregistrat o creştere de 58 la sută", potrivit Departamentului de Stat.

"Aplaudăm eforturile Guvernului francez pentru a promova dialogul interreligios şi pentru a combate actele rasiste, antisemite şi antimusulmane", a subliniat Malinowski.

Diplomatul american consideră că este un fenomen mai global "în Europa, unde mai multe ţări asistă la o creştere a partidelor politice naţionaliste (...), care au drept ţintă evreii şi musulmanii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici