SUA vrea să vândă Indoneziei elicoptere Apache

Statele Unite au anunţat joi că intenţionează să vândă Indoneziei opt elicoptere Apache, semn al întăririi legăturilor dintre cele două ţări, potrivit secretarului american de Stat, Hillary Clinton.

230 afișări
Imaginea articolului SUA vrea să vândă Indoneziei elicoptere Apache

SUA vrea să vândă Indoneziei elicoptere Apache (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hillary Clinton a "informat Congresul cu privire la potenţiala vânzare a opt elicoptere AH-64D Apache Longbow către guvernul indonezian", după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe din această ţară, Marty Natalegawa.

"Acest acord va întări parteneriatul nostru şi va contribui la îmbunătăţirea securităţii în regiune", a declarat ea.

Administraţia Obama face eforturi pentru a-şi întări legăturile în regiunea Asia-Pacific, unde încearcă să contracareze influenţa chineză.

Hillary Clinton s-a deplasat la Jakarta la începutul lunii.

Secretarul de Stat american nu a divulgat datele tranzacţiei privind aceste elicoptere construite de Boeing. Totuşi, aceasta a precizat că schimburile dintre cele două ţări au depăşit 26 de miliarde de dolari anul trecut.

Statele Unite şi Indonezia au construit "fundaţii solide", a spus aceasta. "Una dintre principalele noastre preocupări este să promovăm pacea şi stabilitatea în regiunea Asia-Pacific", a subliniat ea, făcând aluzie la tensiunile din Marea Chinei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici