SUMĂ URIAŞĂ DE BANI, transferată de PayPal în contul unui american

Operatorul de plăţi online PayPal a transferat din greşeală peste 92 de milioane de miliarde de dolari în contul unui american, care a declarat ulterior că ar fi folosit o parte infimă din bani pentru a achita datoria naţională a statului american, însă eroarea a fost corectată foarte rapid de PayPal.

1192 afișări
Imaginea articolului SUMĂ URIAŞĂ DE BANI, transferată de PayPal în contul unui american

SUMĂ URIAŞĂ DE BANI, transferată de PayPal în contul unui american (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Extrasul de cont pentru luna iunie primit de la PayPal prin email arată că americanul Chris Reynolds, director de PR în Pennsylvania, a fost creditat de operatorul de plăţi cu suma de 92.233.720.368.547.800 de dolari, potrivit CNN.

Datoria publică a SUA se situează la circa 17.000 de miliarde de dolari.

Eroarea a fost remediată foarte rapid de PayPal, fără ca posesorul contului să cheltuiască nimic din averea fictivă. Când acesta şi-a verificat online contul, soldul era de 0 dolari, aşa cum ar fi trebuit de altfel să arate.

Pentru scurt timp şi fără să ştie, americanul a fost cel mai bogat om de pe planetă, de peste un milion de ori mai bogat decât Bill Gates, care cu 73,7 miliarde de dolari, conduce în topul miliardarilor calculat de Bloomberg.

PayPal a recunoscut eroarea şi s-a oferit să doneze o sumă nespecificată unei cauze caritabile alese de Reynolds.

"Este în mod clar o eroare şi apreciem că Reynolds a înţeles situaţia", se arată într-un comunicat al PayPal.

Întrebat ce ar fi făcut cu banii, fostul miliardar a afirmat că probabil ar fi achitat datoria publică a SUA.

"Probabil aş fi plătit datoria naţională", a spus el.

Înaintea acestui incident, cea mai mare sumă încasată de Reynolds prin PayPal a fost de "uşor peste 1.000 de dolari", în urma vânzării unui set de anvelope BMW vintage pe eBay. Reynolds vinde în timpul liber piese auto pe eBay.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici