Surse: Comisia Europeană ar putea plăti taxele pentru rezidenţă impuse imigranţilor UE în Marea Britanie post-Brexit

Comisia Europeană manifestă disponibilitatea de a suporta costurile aferente taxelor pentru cereri de rezidenţă impuse de Marea Britanie, după ieşirea din Uniunea Europeană (Brexit), imigranţilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic, afirmă surse comunitare.

10173 afișări
Imaginea articolului Surse: Comisia Europeană ar putea plăti taxele pentru rezidenţă impuse imigranţilor UE în Marea Britanie post-Brexit

Surse: Comisia Europeană ar putea plăti taxele pentru rezidenţă impuse imigranţilor UE în Marea Britanie post-Brexit

Ministerul britanic de Interne a avertizat că va impune o taxă de 72 de lire sterline (82 de euro) imigranţilor din state europene care vor cere "reglementarea statutului rezidenţei" în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE, programată în martie 2019. Pentru a obţine rezidenţă pe termen nedeterminat, imigranţii din ţări UE vor trebui să demonstreze că au locuit în Marea Britanie cinci ani şi că nu au antecedente penale.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a agreat ideea suportării de către Bruxelles a acestor taxe dacă Londra nu va face vreo ofertă generoasă, afirmă surse politice comunitare citate de cotidianul The Guardian.

Conform surselor citate, Jean-Claude Juncker va aborda personal această temă în discuţiile cu premierul Theresa May. Juncker a semnalat că, în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie de compromis, taxa ar putea fi suportată din bugetul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici