Sute de palestinieni au manifestat la Gaza împotriva reprimării din Siria

Sute de palestinieni şi-au manifestat marţi, la Gaza, susţinerea faţă de sirieni, victime ale unei reprimări nemiloase din partea regimului lui Bashar al-Assad, a cărui plecare de la putere o cer.

247 afișări
Imaginea articolului Sute de palestinieni au manifestat la Gaza împotriva reprimării din Siria

Sute de palestinieni au manifestat la Gaza împotriva reprimării din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au reunit în apropiere de sediul Consiliului Legislativ palestinian (Parlament), în vestul oraşului Gaza, la apelul unui grup palestinian de susţinere a revoltei din Siria, scandând sloganuri ce îndemnau la îndepărtarea de la putere a lui Bashar al-Assad, calificat drept "călău" şi "criminal".

"Siria, Libertate", au mai strigat manifestanţii, inclusiv câteva zeci de tinere.

Purtătorul de cuvânt al "Adunării palestiniene pentru susţinerea revoltei siriene", Hassan Abu Shanab, a subliniat că această manifestaţie reprezintă un "mesaj (adresat) preşedintelui (sirian Bashar) al-Assad cu scopul de a înceta (reprimarea) şi a răspunde aspiraţiilor poporului" sirian.

El a adăugat că organizatorii acestui marş au primit "acordul verbal" al poliţiei Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise de la începutul revoltei din Siria, la jumătatea lui martie 2011, potrivit unor activişti din domeniul apărării drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici