Tabloidul News of the World suspendă un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptări telefonice

Tabloidul duminical britanic News of the World, aparţinând magnatului Rupert Murdoch, l-a suspendat din funcţie pe un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptare a unor convorbiri telefonice care a afectat politicieni, membri ai familiei regale şi celebrităţi.

34 afișări
Imaginea articolului Tabloidul News of the World suspendă un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptări telefonice

Tabloidul News of the World suspendă un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptări telefonice

Publicaţia a anunţat miercuri suspendarea din funcţie, cu puţin timp înainte de Crăciun, a unui "membru al echipei", după o "anchetă internă", efectuată în urma unei "grave acuzaţii". Tabloidul, care are un tiraj de 2,7 milioane de exemplare, nu a făcut alte precizări.

Potrivit presei, în special postului BBC, ar fi vorba despre Ian Edmondson, unul dintre redactorii-şefi adjuncţi ai publicaţiei, care a fost acuzat că a participat la interceptări telefonice ilegale, pentru care actriţa britanică Sienna Miller a depus plângere.

Acuzaţiile datează din 2005-2006 şi au condus, deja, la condamnarea la închisoare, în 2007, a unui fost angajat al publicaţiei, care asigura o rubrică privind activităţile familiei regale. Readactorul-şef al News of the World de la vremea aceea, Andy Coulson, a fost nevoit să demisioneze. Între timp, el a devenit directorul pentru comunicare al premierului conservator David Cameron.

Publicaţia a dat asigurări că aceste interceptări reprezentau cazuri izolate dar, în urma unei recente relansări a anchetei, foşti angajaţi au declarat că era vorba despre o practică larg răspândită în cadrul tabloidului. Unii politicieni din cadrul opoziţiei laburiste s-au declarat victime şi au cerut demisia lui Coulson din postul acordat de premier.

"News of the World are o toleranţă zero faţă de orice infracţiune", a declarat purtătorul de cuvânt al tabloidului, precizând că o "anchetă internă" este în curs şi că vor fi luate "măsurile cuvenite", dacă se va dovedi existenţa vreunei infracţiuni.

News of the World face parte din News Group Newspapers of News International, o filială a News Corporation, societatea magnatului de presă australian Rupert Murdoch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici