Taifunul Lingling a produs mari pagube în Coreea de Nord. Cel puţin cinci morţi, în urma furtunii violente

Cel puţin cinci persoane au murit şi trei au fost rănite în urma unui taifun puternic care s-a îndreptat dinspre Japonia către Peninsula Coreenă, provocând perturbări în Coreea de Sud şi afectând culturile agricole din Coreea de Nord, transmit Reuters şi BBC.

658 afișări
Imaginea articolului Taifunul Lingling a produs mari pagube în Coreea de Nord. Cel puţin cinci morţi, în urma furtunii violente

Cel puţin cinci morţi şi trei răniţi în urma unui taifun puternic în Coreea de Nord

Taifunul a avut, de asemenea, un impact asupra 46.200 de hectare de terenuri agricole din Coreea de Nord, potrivit agenţiei de ştiri KCNA.

 

 

Taifunul Lingling a provocat moartea a trei persoane în Coreea de Sud, a forţat anularea a sute de zboruri şi a lăsat zeci de mii de case fără curent electric.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat vineri o şedinţă de urgenţă fiind îngrijorat că furtuna ar putea agrava deja deficitul alimentar cu care se confruntă deja ţara.

La începutul acestui an, ONU a avertizat că până la 10 milioane de nord-coreeni au „nevoie urgentă de asistenţă alimentară”.

Guvernul acordă „o atenţie deosebită” protecţiei culturilor, precum şi barajelor şi lacurilor de acumulare, a anunţat KCNA.

Locuitorii din zonele predispuse la inundaţii au fost evacuaţi, iar „gardienii” monitorizează infrastructura cheie precum poduri şi clădiri, a adăugat agenţia.

Taifunul a cauzat alunecări de teren sâmbătă în Coreea de Sud înainte de a se îndrepta spre Nord, cu vânturi de până la 140 km/h, conform agenţiei de ştiri Yonhap, din Sud.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a arătat că furtuna a slăbit considerabil duminică, în timp ce continuă să se deplaseze în China.

Coreea de Sud se recuperează acum după taifun, potrivit Yonhap, energia electrică fiind restabilită la aproape toate cele 160.000 de case afectate, iar zborurile se reiau.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici