Taiwanul îşi suplimentează patrulele după ce confiscă un vas chinez cu tone de corali la bord

Taiwanul şi-a intensificat misiunile de patrulare în zona Insulelor Pratas, în Marea Chinei de Sud, după ce a confiscat o ambarcaţiune chineză la bordul căreia se aflau, între altele, mii de kilograme de corali şi trei ţestoase marine dintr-o specie pe cale de dispariţie, relatează DPA online.

1571 afișări
Imaginea articolului Taiwanul îşi suplimentează patrulele după ce confiscă un vas chinez cu tone de corali la bord

Taiwanul îşi suplimentează patrulele după ce confiscă un vas chinez cu tone de corali la bord

Paza de Coastă thailandeză a subliniat luni că este vorba despre una dintre cele mai mari capturi de acest fel din ultimii ani.

Ambarcaţiunea chineză de pescuit a fost oprită pe 23 martie, în cadrul unei operaţiuni împotriva braconajului, potrivit administraţiei Direcţiei generale pentru misiuni de patrulare maritimă.

La bord se aflau 15.000 de kilograme de corali recoltaţi ilegal, 400 de kilograme de fructe de mare, trei ţestoase marine verzi pe cale de dispariţie şi 40 de kilograme de substanţe chimice toxice, folosite pentru uciderea peştilor.

Insulele Pratas - revendicate de către chinezi sub numele Dongsha - se află la aproximativ 400 de kilometri sud-vest de extremitatea sudică a Taiwanului, în parea de nord a Mării Chinei de Sud.

"Aceasta este prima confiscare în apele din jurul Insulelor Dongsha. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari capturi pe care am efectuat-o în ultimii ani", a declarat Lu Chih-chiang, un reprezentant al Pazei de Coastă.

Taiwanul depune eforturi să monitorizeze apele din largul Insulelor Dongsha şi să ţină la depărtare ambarcaţiuni pescăreşti chineze, a adăugat Lu.

Numeroase pescadoare chineze au fost observate în ultima perioadă în regiune, odată cu apropierea sezonului de pescuit.

Toţi cei 41 de membri ai echipajului vasului chinez au fost escortaţi la Kaohsiung, în sudul Taiwanului, în vederea continuării anchetei, a precizat Lu Chih-chiang.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici