New York Times: "Va fi imaginea revoluţiei" din Sudan. Femeie în alb, pe plafonul unei maşini, în timpul unui discurs | FOTO, VIDEO

Imaginea unei participante la protestele organizate în Sudan faţă de regimul Omar al-Bashir a devenit virală, comentează cotidianul The New York Times, preconizând că aceasta va deveni "imaginea revoluţiei".

2122 afișări
Imaginea articolului New York Times: "Va fi imaginea revoluţiei" din Sudan. Femeie în alb, pe plafonul unei maşini, în timpul unui discurs | FOTO, VIDEO

The New York Times: Femeie în alb, pe plafonul unei maşini, "va fi imaginea revoluţiei" din Sudan | FOTO, VIDEO

"Din când în când, apare câte o imagine care descrie atât de visceral poveştile oamenilor în momente de paroxism social şi politic încât devin simboluri. Este cazul, săptămâna aceasta, al unei imagini realizate cu un smartphone, în timpul unei demonstraţii din Sudan ca protest faţă de regimul represiv al preşedintelui Omar al-Bashir", notează editorialistul NYT Vanessa Friedman.

În imagine, o femeie îmbrăcată în alb se află pe plafonul unei maşini, surprinsă în timpul unui discurs.

Postată pe Twitter marţi de Lana H. Haroun, imaginea are zeci de mii de vizualizări.

"Sunt destul de sigură că va fi imaginea revoluţiei", afirmă activista americană de origine sudaneză Hind Makki, din Chicago. O parte din forţa acestei imagini derivă din simbolismul asociat vestimentaţiei femeii, explică Hind Makki.

Armata sudaneză a preluat joi controlul asupra sistemului de guvernare din Sudan după ce l-a înlăturat din funcţie pe preşedintele Omar al-Bashir, care a fost arestat după ce s-a aflat la putere 30 de ani.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici