Theresa May a fost înfrântă în Parlament, deputaţii creând un nou obstacol pentru un Brexit fără acord

Guvernul prim-ministrului britanic Theresa May a suferit marţi o înfrângere în Parlament după ce deputaţii care se opun ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord au câştigat un vot care a creat un nou obstacol în calea unui Brexit fără acord, relatează Reuters.

7661 afișări
Imaginea articolului Theresa May a fost înfrântă în Parlament, deputaţii creând un nou obstacol pentru un Brexit fără acord

Theresa May a fost înfrântă în Parlament, deputaţii creând un nou obstacol pentru un Brexit fără acord

Înfrângerea cu 303 la 296 înseamnă că guvernul are nevoie de aprobarea explicită a Parlamentului de a părăsi UE fără o înţelegere înainte de a putea folosi anumite competenţe legate de dreptul fiscal.

Înfrângerea scoate în evidenţă poziţia slabă a lui May ca lider al unui guvern minoritar, cu un partid divizat şi un parlament critic, cu doar câteva zile înaintea votului decisiv pentru a aproba acordul de Brexit pe care aceasta l-a negociat cu UE.

"Acest vot este un pas important pentru a preveni un Brexit fără înţelegere. Asta arată că nu există majoritate în Parlament, în Cabinet sau în ţară care ar putea să iasă din UE fără un acord", a declarat liderul opoziţiei şi al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn.

"Acest amendament nu schimbă faptul că Marea Britanie va părăsi UE pe 29 martie şi asta nu va opri guvernul să colecteze impozite", a declarat un purtător de cuvânt.

"Vom lucra împreună cu Parlamentul pentru a ne asigura că sistemul fiscal funcţionează fără probleme în toate scenariile privind Brexitul".

Cu mai puţin de trei luni până când Marea Britanie va părăsi UE, May se străduieşte să obţină aprobarea pentru programul ei de Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici