Tony Blair: Ţările occidentale trebuie să colaboreze cu Rusia pentru combaterea terorismului islamist

Ţările occidentale trebuie să depăşească divergenţele cu Rusia pe tema Ucrainei şi să se concentreze pe combaterea islamului radical, care este în creştere, recomandă fostul premier britanic Tony Blair.

94 afișări
Imaginea articolului Tony Blair: Ţările occidentale trebuie să colaboreze cu Rusia pentru combaterea terorismului islamist

Tony Blair: Ţările occidentale trebuie să colaboreze cu Rusia pentru combaterea terorismului islamist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un discurs rostit la Londra, emisarul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu a evocat ascensiunea islamului fundamentalist în această zonă, dar şi în Pakistan, în Afganistan şi în nordul Africii.

"Islamul radical reprezintă o ameninţare pentru securitatea internaţională a secolului 21", a atras atenţia Tony Blair.

"Ameninţarea islamistă necesită o atenţie imediată, la nivel global", a spus Blair.

"Oricare ar fi celelalte probleme, oricare ar fi disensiunile, trebuie să fim dispuşi să facem eforturi şi să cooperăm cu Estul, în special cu Rusia şi China", a recomandat fostul premier britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici