Top cele mai scumpe oraşe din lume - pe locul 1 se află un oraş din Asia

  • Hong Kong a fost din nou numit drept cel mai scump oraş din lume, potrivit companiei globale ECA International.
  • Asia este în mod clar cel mai scump continent, Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Guangzhou şi Seul, toate fiind în top 10 al ECA.
  • Inflaţia ridicată împing New York-ul şi Londra pe locul 2 şi, respectiv, pe locul 4
  • Costul vieţii a scăzut la Paris, Madrid, Roma şi Bruxelles.
  • Geneva ocupă locul 3 în clasamentul global, în timp ce Tokyo scade pe locul 5 în ciuda inflaţiei mai mari decât de obicei
6134 afișări
Imaginea articolului Top cele mai scumpe oraşe din lume - pe locul 1 se află un oraş din Asia

Sursa Foto -Discover Hong Kong, Facebook

Hong Kong a fost din nou numit drept cel mai scump oraş din lume, potrivit companiei globale ECA International. Asia este în mod clar cel mai scump continent, Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Guangzhou şi Seul, toate fiind în top 10 al ECA. Costul vieţii a scăzut la Paris, Madrid, Roma şi Bruxelles, transmite The Brussels Times

Hong Kong şi-a menţinut poziţia de cel mai scump oraş din lume, susţinut de preţuri mai mari şi de o monedă mai puternică în ultimul an. Aceasta a fost una dintre concluziile celei mai recente cercetări privind costul vieţii publicate de ECA International, principalul furnizor mondial de cunoştinţe, informaţii şi software pentru managementul şi repartizarea angajaţilor din întreaga lume.

„Deşi Hong Kong a fost afectat de creşterea inflaţiei globale mai puţin decât alte oraşe în ultimul an, rămâne totuşi cel mai scump din lume”, a declarat Lee Quane, director regional pentru Asia la ECA International .

„Creşterile anuale ale preţurilor de 3%, măsurate prin coşul nostru de bunuri şi servicii, sunt mai mari decât le vedem de obicei în Hong Kong, dar sunt mai mici decât ratele din oraşe similare, atât din regiune, cât şi la nivel global. Mai degrabă, puterea dolarului Hong Kong, care este legat de dolarul american, în ultimul an, i-a permis să-şi menţină poziţia de cel mai scump oraş din lume, deoarece alte monede au slăbit”.

ECA International efectuează cercetări privind costul vieţii de 50 de ani şi efectuează două sondaje principale pe an pentru a ajuta companiile să calculeze alocaţiile pentru costul vieţii, astfel încât puterea de cheltuieli a angajaţilor lor să fie protejată în timpul unei misiuni internaţionale. 

Multe oraşe din China continentală au continuat să urce în clasament, patru oraşe fiind acum incluse în cele 15 cele mai scumpe oraşe la nivel global, în timp ce Shanghai este acum al treilea cel mai scump oraş din Asia după Hong Kong şi Tokyo.

Cele mai multe oraşe din UE au înregistrat scăderi în clasament după o perioadă instabilă pentru moneda euro, Parisul ieşind din top 30 la nivel global. Au fost afectate şi oraşe precum Madrid, Bruxelles şi Roma.  

Moscova a coborât până pe locul 62 în clasament, în timp ce Sankt Petersburg rămâne pe locul 147.

„La momentul sondajului, rubla a scăzut în valoare, deoarece sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei au zdruncinat încrederea în economie. Sancţiunile şi moneda mai slabă au contribuit la creşterea inflaţiei, ceea ce a contracarat pierderile cursului de schimb, lăsând ţara stabilă în clasamentul general”, a spus Quane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici