Trei cazuri suspecte de infectare cu coronavirusul înrudit cu SARS şi un bolnav, în Franţa

Trei persoane care au intrat în contact cu primul bolnav francez atins de noul coronavirus ar putea fi infectate, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze.

573 afișări
Imaginea articolului Trei cazuri suspecte de infectare cu coronavirusul înrudit cu SARS şi un bolnav, în Franţa

Trei cazuri suspecte de infectare cu coronavirusul înrudit cu SRAS şi un bolnav, în Franţa (Imagine: Shutterstock)

"Avem un al treilea suspect din această dimineaţă, în persoana unei infirmiere din Douai", a declarat doctorul Sandrine Segovia Kueny, directoarea generală adjunctă a Agenţiei Regionale pentru Sănătate (ARS), pentru postul de radio France Bleu Nord.

Acest caz suspect a fost identificat în cursul nopţii de joi spre vineri, a precizat ea.

Autorităţile sanitare au anunţat joi seara teama că un pacient şi un medic să nu fie infectaţi, după ce au intrat în contact cu un bărbat, în vârstă de 65 de ani, care, fiind atins de noul coronavirus, a fost internat la Spitalul din Valenciennes (nord), în perioada 27-29 aprilie.

Pacientul Spitalului din Valenciennes, medicul şi infirmiera au fost spitalizaţi pentru a fi supuşi unor analize. Rezultatele analizelor vor fi cunoscute vineri după-amiaza, a anunţat ARS pentru AFP.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a călătorit în Dubai, în perioada 9-17 aprilie, după care a fost spitalizat în Franţa cu tulburări respiratorii acute. El a fost transferat într-un spital din Lille, unde se află la serviciul de reanimare.

În total, 33 de cazuri confirmate în lume au fost notificate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar 18 persoane au decedat după ce au fost contaminate cu acest virus, între care 11 în Arabia Saudită.

Coronavirusurile sunt o vastă familie de virusuri susceptibili să provoace o gamă largă de maladii la om, de la o răceală banală până la SARS (Sindromul acut respirator sever).

Noul coronavirus - NCoV în jargonul medical - a fost detectat pentru prima dată la mijlocul lui 2012. Este vorba despre o tulpină specială care încă nu a fost identificată la om sau la animal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici