Treizeci de tineri care protestau la Guvernul din Minsk au fost loviţi şi arestaţi de poliţie

Aproximativ 30 de tineri care se adunaseră luni în faţa sediului Guvernului de la Minsk, pentru a protesta faţă de realegerea controversată a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, au fost loviţi şi arestaţi de poliţie, au declarat martori.

13 afișări
Imaginea articolului Treizeci de tineri care protestau la Guvernul din Minsk au fost loviţi şi arestaţi de poliţie

Treizeci de tineri care protestau la Guvernul din Minsk au fost loviţi şi arestaţi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sosiţi în piaţia Independenţei, opozanţii au afişat o banderolă de dimensiuni mari care cerea plecarea şefului statului, înainte de a fi arestaţi de poliţişti, prezenţi în număr mare. Unii au fost loviţi peste faţă, iar alţii au primit lovituri cu piciorul după ce au fost trântiţi la pământ, conform martorilor.

Aceste evenimente intervin după o manifestaţie a opoziţiei care a reunit în acelaşi loc zeci de mii de persoane ce denunţau fraude masive la alegerile prezidenţiale câştigate duminică, din primul tur, de Lukaşenko, cu aproape 80 la sută din voturi, după 16 ani la putere.

Această manifestaţie a fost reprimată fără menajamente de poliţie, după ce mai mulţi participanţi au spart geamuri pentru a încerca să pătrundă în sediul Guvernului. Sute de manifestanţi au fost arestaţi, precum şi şapte dintre cei nouă candidaţi ai opoziţiei la alegeri.

Luni seara, piaţa Independenţei era monitorizată strict de poliţie şi aproape goală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici