Donald Trump cere administraţiei sale să înceapă să elimine privilegiile pentru Hong Kong

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri că a cerut administraţiei sale să înceapă procesul de eliminare a tratamentului special pentru Hong Kong, ca răspuns la planurile Chinei de a impune o nouă legislaţie de securitate în acest teritoriu, potrivit Reuters.

2241 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere administraţiei sale să înceapă să elimine privilegiile pentru Hong Kong

Trump ordonă administraţiei sale să înceapă să elimine privilegiile pentru Hong Kong

Trump a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, spunând că China şi-a încălcat cuvântul în privinţa autonomiei Hong Kong-ului.

El a spus că mişcarea împotriva Hong Kong-ului reprezintă o tragedie pentru oamenii din Hong Kong, China şi întreaga lume.

„Vom lua măsuri pentru a revoca tratamentul preferenţial al Hong Kong-ului”, a spus el, adăugând că Statele Unite vor impune, de asemenea, sancţiuni persoanelor considerate responsabile de afectarea autonomiei Hong Kong-ului.

Trump a declarat că i-a cerut administraţiei sale să înceapă procesul de eliminare a acordurilor de politici privind Hong Kong, de la regimul extrădărilor la controalele la export.

De asemenea, Trump a anunţat că va lansa vineri o proclamaţie pentru a proteja mai bine cercetările universitare vitale prin suspendarea intrării cetăţenilor străini din China, identificaţi drept riscuri potenţiale de securitate.

Mai multe surse, inclusiv un oficial american, au declarat joi pentru Reuters că această din urmă mişcare, care era aşteptată, ar putea avea un impact pentru între 3.000 şi 5.000 de absolvenţi chinezi.

Mişcarea lui Trump vine după anunţul Chinei de a impune o nouă legislaţie privind securitatea naţională asupra fostei colonii britanice.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat că teritoriul nu mai are nevoie de tratament special în conformitate cu legislaţia SUA, care i-a permis să rămână un centru financiar global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici