Trump cere restricţii de călătorie mai dure în Statele Unite. "Vom examina cu atenţie oamenii care vin în SUA, pentru a ne menţine ţara în siguranţă. Tribunalele sunt lente şi politice"

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că noua ordonanţă executivă privind imigraţia este "o interdicţie de călătorie" şi a avertizat că Departamentul de Justiţie nu ar fi trebuit să prezinte Curţii Supreme o versiune "atenuată, corectă din punct de vedere politic", relatează CNN.

963 afișări
Imaginea articolului Trump cere restricţii de călătorie mai dure în Statele Unite. "Vom examina cu atenţie oamenii care vin în SUA, pentru a ne menţine ţara în siguranţă. Tribunalele sunt lente şi politice"

Trump cere restricţii de călătorie mai dure în Statele Unite. "Vom examina cu atenţie oamenii care vin în SUA, pentru a ne menţine ţara în siguranţă. Tribunalele sunt lente şi politice"

În contextul atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanţei prezidenţiale şi a cerut Departamentului de Justiţie să vină cu o versiune mai dură a propunerii.

"Oamenii, avocaţii şi instanţele o pot numi cum vor, dar eu vorbesc despre ceea ce avem nevoie, şi anume de o interdicţie de călătorie. Departamentul de Justiţie ar fi trebuit să rămână la proiectul iniţial, nu la versiunea atenuată, corectă din punct de vedere politic, pe care au depus-o la Curtea Supremă. Departamentul de Justiţie ar trebui să ceară o audiere rapidă a interdicţiei de călătorie în faţa Curţii Supreme - şi să vină cu o versiune mult mai dură! În orice caz, vom examina cu atenţie oamenii care vin în SUA, pentru a ne menţine ţara în siguranţă. Tribunalele sunt lente şi politice", a spus Trump pe contul de Twitter.

O instanţă federală de apel a confirmat, zilele trecute, blocarea noului decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu.

Donald Trump a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului. Însă aplicarea măsurilor a fost blocată de justiţie pe 15 martie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici