Trump se luptă în instanţă cu cofondatorii Truth Social

  • Trump acuză că cei doi cofondatori ai TMTG, Litinsky şi Moss, au condus compania spre prăbuşire prin gestionare incorectă.
  • Acţiunile TMTG au scăzut cu aproape 30% după fuziunea cu o firmă de achiziţii de verificare în alb, afectând miliarde de dolari din valoare, inclusiv din averea lui Trump.
  • Trump solicită despăgubiri pentru încălcările obligaţiilor fiduciare ale celor doi cofondatori, Litinsky şi Moss.
297 afișări
Imaginea articolului Trump se luptă în instanţă cu cofondatorii Truth Social

Trump se luptă în instanţă cu cofondatorii Truth Social

Fostul preşedinte american, Donald Trump, este implicat în bătălii legale cu cei doi cofondatori ai companiei sale media, Trump Media and Technology Group (TMTG), care deţine platforma de socializare Truth Social, orientată spre extrema dreaptă, anunţă Futurism. Trump susţine că Andy Litinsky şi Wes Moss, foşti concurenţi la "The Apprentice", au gestionat incorect compania, conducând-o spre prăbuşire.

Acţiunile TMTG au scăzut vertiginos de la fuziunea sa cu o companie de achiziţii, înregistrând o scădere de aproape 30% în ultimele cinci zile şi ştergând miliarde de dolari din valoarea sa, inclusiv 1 miliard de dolari din averea netă a lui Trump. Truth Social a raportat venituri modeste de 4,1 milioane de dolari în 2023, cu pierderi care depăşesc 58 de milioane de dolari.

Trump a intentat un proces împotriva lui Litinsky şi Moss, acuzându-i că au gestionat greşit o încercare anterioară de a scoate TMTG la bursă şi au obstrucţionat un acord. Litinsky şi Moss au dat în judecată TMTG în februarie, susţinând că au semnat documente în 2021 care le garantau o cotă de 8,6% din totalul acţiunilor TMTG, evaluate acum la peste 600 de milioane de dolari.

În replică, Trump solicită despăgubiri pentru încălcări ale obligaţiilor fiduciare, fiul său Eric Trump susţinând că documentele semnate de tatăl său sunt nule. Cu toate acestea, rezultatul acestor dispute legale rămâne incert.

Prăbuşirea TMTG era inevitabilă fără un produs viabil, ridicând întrebări despre calificările celor implicaţi în conducerea acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici