Tsunami de zece metri înălţime pe coastele Sendai din nord-estul Japoniei

Un tsunami de zece metri a ajuns vineri pe coastele Sendai (nord-est), în urma cutremurului puternic, cu magnitudinea de 8,9, produs anterior în largul coastelor Japoniei, a anunţat presa niponă.

186 afișări
Imaginea articolului Tsunami de zece metri înălţime pe coastele Sendai din nord-estul Japoniei

Tsunami de zece metri înălţime pe coastele Sendai din nord-estul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pista aeroportului din Sendai, în prefectura Miyagi, a fost inundată, potrivit presei.

Alte puncte de pe coasta Pacificului au fost, de asemenea, lovite de valuri înalte de câţiva metri.

Parcarea complexului Tokyo Disney Resort (Disneyland), din prefectura Chiba, aflat la câţiva kilometri de capitală, este de asemenea sub ape.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.

Pentru moment au fost semnalate numeroase persoane rănite şi pagube materiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici