Turcia acuză Siria că a doborât intenţionat avionul militar

Siria a doborât "în mod intenţionat" avionul de vânătoare turc cu o rachetă, nu cu un tun de artilerie antiaeriană, cum susţine Damascul, acuză vicepremierul turc Bülent Arinç.

1189 afișări
Imaginea articolului Turcia acuză Siria că a doborât intenţionat avionul militar

Turcia acuză Siria că a doborât intenţionat avionul militar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Nu există niciun dubiu că sirienii au atacat intenţionat avionul nostru în spaţiul aerian internaţional. Potrivit datelor pe care le avem, avionul a fost atins de o rachetă cu ghidare laser sau cu detecţie termică", a declarat Arinç.

"Să ataci un avion în această manieră, fără un avertisment prealabil, este o acţiune ostilă la cel mai înalt nivel", a menţionat Arinç, în timpul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia unui consiliu al miniştrilor.

Siria a doborât vineri un avion militar turc care, conform Damascului, ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian. Turcia susţine însă că aparatul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici