Turcia ameninţă că ar putea renunţa la Acordul cu UE în materie de imigraţie

Uniunea Europeană aplică "standarde duble" în relaţia cu Turcia, acuză Administraţia de la Ankara, avertizând că ar putea renunţa la acordul cu Bruxellesul în materie de imigraţie.

1813 afișări
Imaginea articolului Turcia ameninţă că ar putea renunţa la Acordul cu UE în materie de imigraţie

Turcia ameninţă că ar putea renunţa la Acordul cu UE în materie de imigraţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Uniunea Europeană are standarde duble; Bruxellesul trebuie să îşi respecte partea din acord", a declarat Yigit Bulut, consiier al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Atât timp cât această atitudine va continua, Turcia va trece la decizii radicale şi clare", a atras atenţia oficialul turc, citat de postul TRT.

Consilierul prezidenţial turc a făcut aceste declaraţii după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat luni că Turcia trebuie să îndeplinească toate condiţiile, inclusiv să revizuiască legislaţia în materie de terorism, pentru a obţine eliminarea vizelor de călătorie.

Turcia solicită eliminarea vizelor de călătorie în Spaţiul Schengen, în cadrul Acordului cu Uniunea Europeană privind limitarea imigraţiei extracomunitare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici