Guvernul Greciei a anunţat ca va începe evacuarea taberei pentru imigranţi de la Idomeni

Autorităţile din Grecia au anunţat că în următoarele zile vor începe evacuarea taberei improvizate de la Idomeni, aflată la frontiera cu Macedonia, unde locuiesc mii de imigranţi în condiţii insalubre, informează Reuters pe pagina electronică.

354 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei a anunţat ca va începe evacuarea taberei pentru imigranţi de la Idomeni

Guvernul Greciei a anunţat ca va începe evacuarea taberei pentru imigranţi de la Idomeni (Imagine Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Tabăra improvizată s-a dezvoltat în apropierea oraşului grec Idomeni începând din luna februarie, după ce Macedonia şi-a închis frontiera cu Grecia.

Cei mai mulţi imigranţi din tabără provin din Siria, Irak şi Afganistan şi au refuzat să părăsească zona, în pofida condiţiilor insalubre şi confruntărilor cu poliţia macedoneană.

Giorgos Kyritsis, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că operaţiunea de evacuare ar trebui să fie gata "într-o săptămână, cel mult zece zile".

Întrebat dacă autorităţile vor evacua toate cele 8.000 de persoane care se estimează că locuiesc în tabără, Kyritsis a răspuns: "Da. Un lucru ca Idomeni nu poate să fie întreţinut. Serveşte doar intereselor traficanţilor."

"Evacuarea refugiaţilor din catastrofa de la Idomeni este în interesul lor. (...) este esenţial ca oamenii să fie transferaţi acolo unde condiţiile sunt propice".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici