Turcia scuturată de cutremure: Cel puţin şapte persoaneau murit şi alte 100 au fost prinse sub dărâmături, după un seism produs în regiunea Van

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în provincia Van, din estul Turciei, provocând prăbuşirea mai multor clădiri, între care şi un hotel, relatează site-ul Today's Zaman. Cel puţin şapte persoane au murit şi alte 100 au fost prinse sub clădirile dărâmate, relatează Sky News.

1163 afișări
Imaginea articolului Turcia scuturată de cutremure: Cel puţin şapte persoaneau murit şi alte 100 au fost prinse sub dărâmături, după un seism produs în regiunea Van

Mai multe clădiri s-au prăbuşit, între care şi un hotel, după un seism produs miercuri în regiunea Van (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Douăzeci de persoane au fost găsite în viaţă şi cinci sunt moarte", a declarat vicepremierul Besir Atalay.

Mai multe persoane au fost salvate din două hoteluri prăbuşite, a precizat anterior televiziunea de stat TRT.

Aproximativ 100 de persoane ar fi în continuare prinse sub dărâmături, printre care jurnalişti şi angajaţi umanitari rămaşi în zonă de la seismul puternic din octombrie.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 ar fi provocat prăbuşirea a cel puţin 25 de clădiri, dintre care trei erau ocupate în momentul producerii seismului, relatează CNN Turk. Potrivit televiziunii de stat TRT, printre clădirile prăbuşite ar figura şi o şcoală.

Cinci avioane cu echipe de intervenţie urmau să plece de la Ankara către regiunea afectată de seism, pentru a ajuta la operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor.

Cutremurul s-a produs la ora 21.23 (21.23, ora României), la o adâncime de aproximativ 4,8 kilometri. Epicentrul a fost localizat în districtul Edremit, la circa 15 kilometri de provincia Van.

Cel puţin 2.000 de imobile s-au prăbuşit în urma seismului cu magnitudinea 7,2 de la 23 octombrie, iar alte 3.700 nu mai pot fi locuite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici