Turcia speră să găsească împreună cu Rusia o soluţie în ceea ce priveşte regiunea Idlib din Siria

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat marţi că speră ca Turcia şi Rusia să găsească împreună o soluţie în ceea ce priveşte problema din regiunea Idlib din nordul Siriei, controlată de rebeli, relatează Reuters.

509 afișări
Imaginea articolului Turcia speră să găsească împreună cu Rusia o soluţie în ceea ce priveşte regiunea Idlib din Siria

Turcia speră să găsească împreună cu Rusia o soluţie în ceea ce priveşte regiunea Idlib din Siria

Regiunea Idlib, refugiu pentru mai mulţi civili, rebeli şi militanţi islamişti, a fost vizată de mai multe atacuri aeriene săptămâna trecută.

Autorităţile din Turcia, care susţin grupurile de rebeli din zonă, încearcă să prevină un atac al forţelor de securitate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia.

Conform declaraţiilor lui Mevlut Cavusoglu, este important să se facă diferenţa între terorişti, rebeli şi cei aproape trei milioane de civili din regiunea Idlib.

„Trebuie să identificăm grupările teroriste şi să le eliminăm cu ajutorul forţelor militare”, a declarat Mevlut Cavusoglu înaintea întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Bombardarea regiunii Idlib ar însemna un masacru. Nu putem bombarda civili, spitale şi şcoli doar pentru că există terorişti în regiune”, a adăugat acesta.

„Trebuie să facem de asemenea diferenţa între rebeli moderaţi şi radicali. Localnicii şi rebelii moderaţi sunt deranjaţi de către aceşti terorişti, deci trebuie să lucrăm împreună pentru a-i învinge”, a menţionat ministrul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici