Turcia va căuta o alternativă dacă SUA nu va aproba vânzarea de F-35

Turcia va căuta o altă variantă pentru achiziţionarea de aeronave de vânătoare dacă Administraţia de la Washington nu va aproba vânzarea aeronavelor F-35, a declarat vineri preşedintele turc Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

739 afișări
Imaginea articolului Turcia va căuta o alternativă dacă SUA nu va aproba vânzarea de F-35

Tayyip Erdogan: Turcia va căuta o alternativă dacă SUA nu va aproba vânzarea de F-35

Erdogan a transmis că decizia Statelor Unite de a exclude Turcia din programul F-35 nu va împiedica Administraţia de la Ankara să îşi îndeplinească nevoile.

Administraţia de la Washington a anunţat în urmă cu o săptămână că va exclude Turcia din programul de achiziţie al aeronavelor de vânătoare F-35, după ce Turcia a achiziţionat sisteme antirachetă S-400 din Rusia.

Preşedintele american Donald Trump urmează să decidă dacă va impune sancţiuni Turciei pentru achiziţionarea sistemelor S-400 din Rusia.

Tayyip Erdogan a declarat vineir că speră ca Statele Unite să fie „rezonabile” în ceea ce priveşte problema sancţiunilor

Eliminarea Turciei din programul F-35 nu a fost finalizată, iar Ankara este în momentul de faţă doar suspendată, au informat joi oficialii militari turci, adăugând că nu este clar încă dacă aceasta va primi înapoi toate fondurile investite în program.

În urma deciziei luate de SUA, compania de stat rusă Rostec a declarat că Rusia va fi pregătită să livreze avioane militare SU-35 Turciei la cererea Ankarei. Oficialii turci au informt joi că nu există încă discuţii cu Rusia privind achiziţionarea unor alternative pentru avioanele F-35.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35.

Taguri:
erdogan,
turcia,
f 35

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici