Turcia va intensifica lupta împotriva imigraţiei ilegale, inclusiv din România

Guvernul turc va lansa anul viitor o campanie intensivă şi un mecanism de cooperare interinstituţională de combatere a imigraţiei ilegale, în condiţiile în care numărul muncitorilor străini, inclusiv din România, care lucrează ilegal va ajunge la 500.000, relatează Today's Zaman, în ediţia online.

30 afișări
Imaginea articolului Turcia va intensifica lupta împotriva imigraţiei ilegale, inclusiv din România

Recep Tayyip Erdogan, prim-ministrul Turciei (Imagine: Mediafax Foto)

O primă măsură va fi aceea de intensificare a numărului de inspecţii la sediile firmelor.

În fiecare an, poliţia turcă reţine aproximativ 60.000 de imigranţi ilegali care lucrează în Turcia.

Imigraţia ilegală reprezintă o problemă reală, în condiţiile în care rata şomajului în Turcia este de aproximativ 11 la sută, iar numărul şomerilor în jur de trei milioane de persoane, notează cotidianul turc.

Inspectorii de la Ministerul Muncii şi Securităţii Sociale analizează în prezent aproximativ 10.000 de plângeri legate de firme care angajează imigranţi ilegali în Istanbul, centrul de afaceri al ţării.

Potrivit poliţiei şi jandarmeriei turce, majoritatea muncitorilor străini care lucrează ilegal provin din Iran, Irak, Azerbaidjan, Armenia, Ucraina, Bulgaria, China şi România. Ei lucrează în principal în domeniul textil, turism şi agricultură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici