Turnul Eiffel a fost închis din cauza unei greve

Turnul Eiffel a fost închis publicului miercuri, din cauza continuării unei greve a personalului, care "se plânge de mai multe luni de probleme în cadrul societăţii" de exploatare (Sete), au anunţat surse sindicale şi din cadrul Sete.

75 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel a fost închis din cauza unei greve

Turnul Eiffel a fost închis din cauza unei greve (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"În urma preavizului de grevă, depus la 8 decembrie, şi eşecului negocierilor prealabile, salariaţii au votat (pentru) o grevă pe perioadă nedeterminată", au anunţat miercuri sindicatele CGT şi FO, într-un comunicat comun.

Potrivit acestora, "salariaţii se plâng de mai multe luni conducerii din cauza unor probleme care persistă în cadrul societăţi".

Ei s-au mobilizat contra "presiunilor psihologice, unei politici manageriale care induce anxietate şi unei conduceri surde faţă de problemele salariaţilor".

"O conducere necontrolată a marilor proiecte a degradat condiţiile de muncă", afirmă CGT şi FO, citând "inclusiv conceperea unui nou program de eliberare de bilete de intrare, care nu permite o urmărire eficientă şi rapidă a operaţiunilor".

Contactată de AFP, societatea de exploatare a Turnului Eiffel a confirmat greva şi a precizat că Turnul era închis toată ziua.

În opinia acesteia, este vorba despre "o mişcare de solidaritate, după investigarea unui şef de serviciu" care este vizat de "o procedură disciplinară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici