Uber a fost interzis într-o ţară europeană. Ce spune compania

O instanţă a interzis joi serviciile Uber în Germania, susţinând că firma americană nu dispune de licenţierea necesară pentru a oferi servicii de transport de călători folosind maşini de închiriat.

6866 afișări
Imaginea articolului Uber a fost interzis într-o ţară europeană. Ce spune compania

Uber a fost interzis într-o ţară europeană. Ce spune compania

Verdictul este un alt pas înapoi pentru companie, după ce şi-a pierdut licenţa de a transporta pasageri în Londra, luna trecută, autoritatea de reglementare susţinând că a pus în pericol siguranţa călătorilor.

În Germania, unde activează în şapte oraşe, inclusiv Frankfurt, Berlin şi Munchen, compania lucrează exclusiv cu companii de închiriere de maşini şi şoferi autorizaţi.

Verdictul este pus în aplicare imediat, dar poate fi atacat. "Vom evalua hotărârea instanţei şi vom stabili paşii următori pentru a asigura continuarea serviciilor noastre în Germania", a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

O persoană apropiată companiei a spus că Uber îşi va schimba acum modul în care îşi desfăşoară activitatea în cea mai mare economie din Europa, adăugând că are în vedere şi atacarea hotărârii.

Reclamantul, Taxi Deutschland, a declarat că va solicita executarea imediată, ceea ce înseamnă că Uber va trebui să plătească amenzi ce încep de la 250.000 de euro pe cursă, dacă nu respectă decizia.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici