Ucraina: 42 de morţi după coliziunea între un tren şi un autocar - FOTO

Patruzeci şi două de persoane au murit, în urma coliziunii între un tren şi un autocar, marţi, în Ucraina, acesta fiind unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie din această fostă republică sovietică.

200 afișări
Imaginea articolului Ucraina: 42 de morţi după coliziunea între un tren şi un autocar - FOTO

Ucraina: 40 de morţi după coliziunea între un tren şi un autocar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Patruzeci şi două de persoane au murit", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Volodimir Ovsianik. "Alte 11 sunt la spital", a adăugat el.

"Este un adevărat carnagiu acolo", a declarat Liudmila Başmakova, purtătoarea de cuvânt a poliţiei rutiere regionale, adăugând că "trei copii figurează printre morţi. "Este un accident absolut catastrofal", a adăugat ministrul Transporturilor Kostiantin Efimenko, exprimându-se la încheierea unui consiliu de miniştri care a avut loc la Kiev, potrivit imaginilor difuzate de televiziune.

Accidentul s-a produs la periferia oraşului Marganeţ, în regiunea Dnipropetrovsk, în zona de centru-est a Ucrainei, în jurul orei 8.30 (8.30, ora României).

Guvernul ucrainean a ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor.

"Locomotiva a târât autocarul circa o sută de metri", a afirmat serviciul de presă al Ministerului de Interne, într-un comunicat.

Victimele, ajutate de poliţişti şi medici legişti, încercau să identifice cadavrele. În apropiere se aflau fragmente din autocarul galben spulberat de locomotivă.

Autorităţile ucrainene au anunţat rapid că şoferul, care a murit în accident, este vinovat deoarece a trecut peste calea ferată ignorând culoarea roşie a semaforului.

"Şoferul autocarului a încălcat codul rutier trecând pe culoarea semaforului care interzicea trecerea, înainte de a intra în coliziune cu trenul", a explicat Başmakova. "Autocarul transporta localnici", a adăugat ea.

"Pasagerii care au supravieţuit povestesc că au ţipat (la şofer) să semnalul sonor arată că este interzisă trecerea", a adăugat ministrul Transporturilor.

Cotidianul Komsomolskaia Pravda a relatat despre "comportamentul straniu" al şoferului, în vârstă de 56 de ani. Acesta s-a oprit înaintea trecerii, apoi a trecut peste calea ferată în pofida culorii roşii a semaforului, afirmă cotidianului, citând martori oculari.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a transmis condoleanţe rudelor victimelor, ordonând forţelor de ordine să efectueze o anchetă "minuţioasă" cu privire la această dramă şi să-i "găsească pe cei vinovaţi", a afirmat preşedinţia, pe site-ul său oficial.

Circulaţia în Ucraina este adesea haotică, iar şoferii, dintre care mulţi circulă cu vehicule vechi, încalcă frecvent regulile de circulaţie.

În 2008, peste 7.000 de ucraineni au fost ucişi în accidente rutiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici