UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

  • Comisia Europeană a anunţat miercuri că va chema Grecia în faţa instanţei supreme a UE.
  • Grecia este acuzată că nu şi-a revizuit planurile de gestionare a riscului de inundaţii.
  • Acesta este un instrument cheie pentru ţările UE în vederea pregătirilor împotriva inundaţiilor.
368 afișări
Imaginea articolului UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

Anunţul vine la cinci luni după ce cele mai grave ploi din Grecia au inundat zona fertilă a Tesaliei, devastând recoltele şi ridicând semne de întrebare cu privire la capacitatea ţării de a face faţă unei clime din ce în ce mai imprevizibile.

Conform regulilor UE, ţările trebuie să îşi actualizeze o dată la şase ani planurile de gestionare a inundaţiilor, un set de măsuri menite să le ajute să atenueze riscurile inundaţiilor asupra vieţilor umane, mediului şi activităţilor economice.

Grecia a fost notificată oficial de către Comisie anul trecut că ar trebui să-şi finalizeze planurile de management, dar până acum ţara nu a reuşit să-şi revizuiască, să adopte sau să raporteze planurile de management al riscului de inundaţii, a transmis Comisia într-un comunicat.

„Comisia consideră că eforturile autorităţilor elene au fost, până în prezent, insuficiente şi, prin urmare, trimite Grecia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, scrie în document, potrivit Reuters.

Luna trecută, Comisia a dat în judecată Bulgaria, Cipru, Spania, Irlanda, Malta, Portugalia şi Slovacia pentru nerespectarea obligaţiilor lor de raportare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici