UE va examina o cerere italiană privind lupta împotriva traficului de persoane

Miniştrii europeni ai Afacerilor Externe vor discuta luni la Bruxelles o cerere prezentată de Italia pentru a spori lupta împotriva traficului de fiinţe umane în Mediterană, au transmis surse diplomatice citate de AFP.

140 afișări
Imaginea articolului UE va examina o cerere italiană privind lupta împotriva traficului de persoane

UE va examina o cerere italiană privind lupta împotriva traficului de persoane (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Această cerere italiană va fi examinată de cei 28 miniştrii în cursul unui prânz de lucru, au declarat pentru AFP diplomaţi europeni aflaţi sub anonimat.

Într-o scrisoare adresată la sfârşitul lui octombrie liderei diplomaţiei UE, Catherine Ashton, ministrul italian al Afacerilor Externe, Emma Bonino, şi omologul său al Apărării, Mario Mauro, au cerut ca lupta împotriva traficului de fiinţe umane în Mediterană să fie pe ordinea de zi a reuniunii lunare a miniştrilor europeni ai Afacerilor Externe.

"Sugerăm examinarea tuturor opţiunilor posibile în vederea unei misiuni europene de securitate comună pentru a lupta împotriva traficului cu fiinţe umane în Mediterană", au cerut miniştrii italieni lui Ashton. Scopul acestei misiuni, au adăugat ei, ar fi "de a descuraja organizaţiile criminale" care favorizează imigraţia clandestină "şi aducerea în faţa justiţiei a traficanţilor". Aceştia au susţinut ca toate statele cu ieşire la Marea Mediterană să participe la această misiune care ar trebui să implice şi organizaţiile internaţionale care se ocupă de întrajutorarea victimelor traficului cu fiinţe umane.

Aceştia au citat ca exemplu de urmat misiunea de luptă împotriva pirateriei, Atalante, pe care UE a desfăşurat-o cu succes în Oceanul Indian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici