Un accident de autobuz a ucis 10 invitaţi la o nuntă în Australia

Cel puţin 10 persoane au murit şi 25 au fost rănite după ce un autobuz închiriat care transporta invitaţi la o nuntă s-a răsturnat de pe o rampă într-un sens giratoriu din statul australian New South Wales (NSW), a anunţat luni poliţia.

265 afișări
Imaginea articolului Un accident de autobuz a ucis 10 invitaţi la o nuntă în Australia

Sursa foto: Twitter

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 23:30 (1330 GMT), în apropiere de oraşul Greta, la aproximativ 180 km nord-vest de Sydney, în regiunea Hunter, renumită pentru podgoriile şi locurile de nuntă.
 
"Înţeleg că au fost împreună la o nuntă, am înţeles că au călătorit împreună, probabil pentru cazare", a declarat comisarul adjunct interimar al poliţiei din NSW, Tracy Chapman, în timpul unei conferinţe de presă televizate.
 
În acest stadiu, se pare că a fost un accident cu un singur vehicul, a spus Chapman. Poliţia încă încearcă să identifice toţi pasagerii, a spus ea.
 
Imaginile difuzate de presa australiană arătau autobuzul întins pe o parte. Unele persoane ar putea fi încă prinse sub vehicul, a declarat poliţia.
 
Şoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost arestat şi se aşteaptă să fie acuzat pentru accident, a declarat Chapman. El a fost dus la spital pentru a fi supus la teste obligatorii de alcoolemie şi de droguri, relatează Reuters
 
În zonă era prezentă ceaţă densă în acel moment, dar cauza accidentului rutier - cel mai grav din Australia din ultimii aproape 30 de ani - nu a fost determinată, a declarat Chapman.
 
Cele mai grave două accidente de autobuz din ţară au fost coliziuni frontale la două luni distanţă, în 1989, care au provocat moartea a 35 şi 21 de persoane, ambele în statul NSW. Optsprezece persoane au murit în 1973, când un autobuz turistic a plonjat pe o pantă după o defecţiune la frâne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici