Un bărbat a intrat cu o maşină-capcană în faţada sediului partidului aflat la putere în Spania

Un întrepinzător ruinat a fost arestat vineri dimineaţa la Madrid după ce a intrat cu o maşină în care se aflau două butelii de gaz - ce nu au explodat - în faţada sediului Partidului Popular (PP), aflat la putere în Spania, a anunţat poliţia.

273 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a intrat cu o maşină-capcană în faţada sediului partidului aflat la putere în Spania

Un bărbat a intrat cu o maşină-capcană în faţada sediului partidului aflat la putere în Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La ora (locală) 7.00, (8.00, ora României), un bărbat a intrat cu maşina în faţada sediul Partidului Popular de la Madrid, pe strada Genova. La bord erau două butelii cu butan şi un dispozitiv exploziv" care nu au detonat, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Madrid. "Nimeni nu a fost rănit", a adăugat ea.

"Bărbatul este un patron de firmă care a pierdut totul", a precizat purtătoarea de cuvânt.

"Putem îndepărta (ipoteza) unui atentat islamist, care ne-a îngrijorat la început", a declarat Rafael Hernando, noul purtător de cuvânt al PP, la Congresul deputaţilor.

Însă "este alrmant că cineva poate să atace o formaţiune ca a mea sau oricare alta", a adăugat el.

Guvernul Mariano Rajoy "acţionează încercând să schimbe lucrurile care au provocat criza şi care au ruinat numeroase persoane", a spus Hernando.

Poliţia a instituit un amplu perimetru în jurul sediului partidului, situat în centrul capitalei, intensificând blocajele rutiere la ore de vârf, a constatat un jurnalist AFP. Circulaţia a fost întreruptă pe o linie de metrou, iar mai multe staţii au fost închise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici