Un director al unei firme, arestat pentru că a deturnat 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarnă - 2014

Directorul unei societăţi ruse de inginerie a fost arestat pentru presupusa deturnare a 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci, a anunţat, marţi, Ministerul de Interne de la Moscova.

124 afișări
Imaginea articolului Un director al unei firme, arestat pentru că a deturnat 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarnă - 2014

Un director al unei firme, arestat pentru că a deturnat 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarnă - 2014

Tribunalul din Moscova a ordonat reţinerea lui Viktor Matveev, director general la Tehnoprom, o firmă care a semnat un contract cu societatea publică rusă Olimpstroi pentru elaborarea unei scheme de organizare a lucrărilor la siturile olimpice.

El este bănuit că a furnizat documente false care atestă ducerea la bun sfârşit a contractului, iar apoi a deturnat 53,9 milioane de ruble, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Potrivit acestei surse, după ce ancheta a fost deschisă, directorul s-a internat într-un centru cardiologic, pe care l-a părăsit însă trei zile. Poliţia l-a reţinut, sâmbătă, când încerca să părăsească ţara.

Infrastructura de la Soci necesită lucrări majore pentru organizarea JO. Factura se ridică până acum la 36 de miliarde de euro, cea mai mare sumă din istoria JO.

Zeci de anchete au fost deschise pentru corupţie, iar multe dintre ele vizează Olimpstroi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici