Un distrugător american, trimis pentru a confirma sprijinul SUA pentru aliaţii NATO, a ajuns joi în Marea Neagră/ Rusia monitorizează acţiunile navei

Distrugătorul american USS Porter (DDG-78) a tranzitat joi Strâmtoarea Bosfor, intrând în Marea Neagră, cu scopul consolidării "stabilităţii regionale" prin cooperarea cu aliaţii din cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi pentru a confirma sprijinul Statelor Unite pentru partenerii din regiune.

4746 afișări
Imaginea articolului Un distrugător american, trimis pentru a confirma sprijinul SUA pentru aliaţii NATO, a ajuns joi în Marea Neagră/ Rusia monitorizează acţiunile navei

Un distrugător american, trimis pentru a demonstra sprijinul SUA pentru aliaţii NATO, a intrat joi în Marea Neagră

USS Porter, distrugător de clasă Arleigh Burke, este a şasea navă americană care intră în Marea Neagră în cursul acestui an, informează site-ul U.S. Naval Institute (USNI) News.

 

 

"Operaţiunile navale pe care le desfăşurăm în Marea Neagră cu aliaţii şi partenerii noştri menţin relaţiile puternice care sunt necesare pentru stabilitatea regională", afirmă viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a a SUA.

Forţele Navale american şi-au sporit prezenţa în Marea Neagră după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, în 2014.

 

 

Nava USS Porter, staţionată la baza Rota, Spania, desfăşoară misiuni navale în zona de operaţiuni a Flotei a 6-a a SUA în sprijinul intereselor de securitate ale SUA în Europa. Forţele navale americane desfăşoară misiuni navale de rutină în Marea Neagră în concordanţă cu dreptul internaţional şi Convenţia de la Montreux, se mai arată într-un comunicat al autorităţilor militare americane.

Distrugătorul american va întreprinde iniţial o vizită în portul Varna din Bulgaria, în perioada 9-11 August, cu ocazia Zilei Marinei bulgare.

 

O navă militară rusă monitorizează acţiunile distrugătorului american USS Porter în Marea Neagră

Distrugătorul rus Smetlivy monitorizează distrugătorului american USS Ross, care se află în Marea Neagră, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, informează agenţia de ştiri Tass.

"Flota Mării Negre a început să monitorizeze (distrugătorul) USS Portter după ce a intrat în partea de sud a Mării Negre pe 8 august", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de minister.

"Nava Smetlivy din Flota Mării Negre a primit sarcina să monitorizeze direct acţiunile navei americane în Marea Neagră", au precizat autorităţile ruse. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici