Un fermier din Fâşia Gaza, ucis în urma unui bombardament de artilerie din Israel

Un fermier din Fâşia Gaza a fost ucis şi un alt bărbat a fost rănit, vineri, în urma unui bombardament de artilerie din Israel, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, într-o zi în care sunt planificate proteste ale palestinienilor de-a lungul graniţei cu Israel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Un fermier din Fâşia Gaza, ucis în urma unui bombardament de artilerie din Israel

Un fermier din Fâşia Gaza, ucis în urma unui bombardament de artilerie din Israel

Potrivit autorităţilor locale, Omar Samour, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis în oraşul Khan Younis. Localnicii susţin că acesta culegea pătrunjel pentru a-l vinde, în momentul în care un proiectil de tanc a aterizat pe câmp.

Hamas, gruparea militantă care domină Fâşia Gaza, a acuzat Israelul că încearcă să intimideze palestinienii prin uciderea fermierului.

Armata israeliană a refuzat să comenteze acest incident şi a precizat că efectuează verificări suplimentare.

Palestinienii din Fâşia Gaza au planificat un protest pe o durată de şase săptămâni, începând de vineri, pentru a-şi susţine cererea ca refugiaţii palestinieni să poată să se întoarcă în Israel.

Forţele israeliene de securitate au declanşat o stare de alertă, iar de-a lungul graniţei cu Fâşia Gaza au fost dislocaţi peste 100 de lunetişti. Armata israeliană a invocat motive de securitate pentru a instaura o zonă "fără trecere" în apropierea gardului de frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici