Un islamist radicalizat, deţinut într-o închisoare din nordul Franţei, nu s-a mai întors din permisia obţinută în urmă cu trei săptămâni

Un islamist radicalizat a evadat din închisoarea din localitatea Clairvaux, situată în nordul Franţei, în urmă cu trei săptămâni, după ce a plecat într-o permisie, potrivit unor surse citate de publicaţia franceză Le Figaro.

693 afișări
Imaginea articolului Un islamist radicalizat, deţinut într-o închisoare din nordul Franţei, nu s-a mai întors din permisia obţinută în urmă cu trei săptămâni

Un islamist radicalizat a evadat dintr-o închisoare din nordul Franţei în urmă cu trei săptămâni

"Eric Youssef n-a mai revenit din permisie. El a fost radicalizat la islam", a declarat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de publicaţia franceză L'Est Eclair.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, deţinutul a fost condamnat în 2006 la opt ani de închisoare pentru moartea unui comerciant la Versailles în 2004. Aceeaşi sursă a mai precizat că Youssef a evadat "în urmă cu trei săptămâni cu ocazia solicitării unei permisii".

"El a fost convertit la islam şi este un deţinut extrem de periculos", a indicat Frederic Stoll, reprezentant al sindicatului FO al penitenciarelor din Franţa, declarându-se "surprins" de aprobarea unei permisii pentru un astfel de deţinut.

Direcţia inter-regională a serviciilor penitenciarelor (DISP) din Franţa, de care aparţine şi închisoarea din Clairvaux, nu a fost în măsură să confirme sau să infirme informaţia.

Localitatea Clairvaux se află la peste 250 de kilometri nord de Paris.

Vineri seară, mai multe atentate teroriste au fost comise în şase zone din Paris, fiind soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici