Un jurnalist american îi recomandă lui Barack Obama să ia lecţii de la Nicolae Ceauşescu

Un cunoscut realizator american de emisiuni radio a apreciat, într-un comentariu de pe site-ul WorldNetDaily, că Barack Obama şi Nicolae Ceauşescu au trăsături comune şi i-a cerut preşedintelui SUA să ia lecţii de la dictatorul român, care în 1989 a renunţat la putere şi a fugit, deşi prea târziu.

25 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist american îi recomandă lui Barack Obama să ia lecţii de la Nicolae Ceauşescu

Un jurnalist american îi recomandă lui Barack Obama (Foto) să ia lecţii de la Nicolae Ceauşescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În comentariul său intitulat "Domnule Preşedinte, învăţaţi de la Ceauşescu!", conservatorul Barry Farber afirmă că "unele titluri recente din presă sugerează că preşedintelui şi naţiunii le-ar prinde bine să ia lecţii din ultimele ore ale liderului român Nicolae Ceauşescu", cu toate că "acest lucru nu înseamnă că preşedinţii americani ar trebui să petreacă mult timp studiind căderea dictatorilor comunişti".

"Dictatorul român şi preşedintele Barack Obama par să aibă o trăsătură comună lamentabilă. O nepopularitate în rândul publicului în cazul ambilor lideri serveşte nu pentru a inspira o schimbare de direcţie, ci mai degrabă ca o dovadă că «agenda» funcţionează şi că ar trebui intensificată. Aţi auzit teoria că preşedintele Obama nu «face greşeli»; în schimb, el se află pe un traiect calculat în mod deliberat de a provoca prăbuşirea Americii, pentru a permite o transformare marxistă", notează Farber.

"Vă rog, domnule Preşedinte, învăţaţi de la Nicolae Ceauşescu! Starea de spirit americană este foarte urâtă şi se înrăutăţeşte", a subliniat el, amintind că "Ceauşescu şi soţia sa au fost executaţi de un pluton militar de execuţie în timpul tentativei lor de a fugi".

Potrivit lui Farber, "ura deschisă" faţă de preşedintele american a ajuns la un nivel foarte înalt. "Ştiţi ce acţiuni ale dumneavoastră generează această negativitate. Renunţaţi la ele! Opriţi-le! Schimbaţi măsurile, vă rog, cât timp suntem încă departe de orice moment «românesc»!", îi cere Farber lui Obama.

Potrivit jurnalistului, atât Obama, cât şi Ceauşescu au decis să forţeze lucrurile, dar în cazul dictatorului român, până când a fost prea târziu. "Dumneavoastră aveţi încă timp să folosiţi strălucirea mâniei noastre ca pe lumina care să va ghideze", a afirmat jurnalistul american. El i-a dat însă asigurări preşedintelui american, spunând: "Ne vom opune (politicilor) dumneavostră în felul american şi nu în cel românesc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici