Un lider separatist din Doneţk le interzice soldaţilor săi să înjure

Un lider al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei le-a interzis soldaţilor săi să folosească cuvinte injurioase, explicând că acestea "depreciază spiritul şi conduc la înfrângere", potrivit unui document publicat pe Twitter de insurgenţii din Doneţk.

316 afișări
Imaginea articolului Un lider separatist din Doneţk le interzice soldaţilor săi să înjure

Un lider separatist din Doneţk le interzice soldaţilor săi să înjure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înjurăturile în public vor fi considerate o "gravă infracţiune disciplinară", avertizează în acest decret Igor Strelkov, ministrul Apărării din Republica autoproclamată Doneţk.

"A înjura este un sacrilegiu care întotdeauna a fost considerat un păcat grav", se arată în documentul citat.

Decretul a fost publicat în noaptea de marţi spre miercuri pe conturile de Twitter @strelkov_info şi @dnrpress.

Separatiştii, care se descriu drept o "armată ortodoxă", folosesc anumite simboluri religioase, cum ar fi drapele cu imaginea lui Hristos pe vehiculele lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici