Un misionar catolic infectat cu virusul Ebola, repatriat în Spania "în stare gravă"

Un misionar catolic infectat cu virusul Ebola în Sierra Leone, al doilea cetăţean spaniol contaminat, a fost repatriat în noaptea de duminică spre luni la Madrid, unde este spitalizat "în stare gravă", au anunţat luni serviciile medicale, citate de AFP.

119 afișări
Imaginea articolului Un misionar catolic infectat cu virusul Ebola, repatriat în Spania "în stare gravă"

Un misionar catolic infectat cu virusul Ebola, repatriat în Spania "în stare gravă" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Manuel Garcia Viejo, în vârstă de 69 de ani, a fost transportat cu ambulanţa la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, după sosirea sa în ţară, la 1.15 GMT (4.15, ora României), la bordul unui avion al Forţelor aeriene spaniole dotat cu aparatură medicală.

Bolnavul se află "pentru moment în stare gravă", a declarat doctorul Francisco Arnalich, şeful serviciului de medicină internă de la spitalul La Paz, în subordinea căruia se află spitalul Carlos al III-lea. El suferă de o "importantă deshidratare", iar ficatul şi rinichii săi sunt de asemenea afectaţi, a precizat acesta.

Medicii "studiază diferite posibilităţi de tratament", a adăugat şeful serviciului de boli infecţioase, José Ramon Arribas.

Pacientul nu va putea fi tratat cu serul ZMapp, care nu a făcut obiectul testelor clinice, dar a fost administrat mai multor persoane infectate cu virusul Ebola, deoarece stocurile sunt "epuizate în toată lumea", a amintit el.

Director de 12 ani al unui spital din oraşul Lunsar (Sierra Leone), fratele Manuel Garcia Viejo a cerut să fie transferat în Spania după ce a contractat virusul Ebola. Medic specializat în boli tropicale, acesta lucra de 30 de ani în Africa.

În august, un preot spaniol de 75 de ani, Miguel Pajares, a fost primul european infectat cu Ebola care a fost repatriat în Europa, apoi primul european care a murit din cauza acestui virus.

Epidemia de Ebola fără precedent, care s-a declanşat în Africa de Vest de la începutul anului, a provocat moartea a 2.630 de persoane, în special în Liberia, Guineea şi Sierra Leone, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici