Preotul spaniol infectat cu Ebola a murit

Preotul spaniol infectat cu Ebola în Liberia şi repatriat recent a decedat, a anunţat marţi presa spaniolă, citată de site-ul TheLocal.es. Miguel Pajares, în vârstă de 75 de ani, a fost repatriat în Spania la 7 august.

1553 afișări
Imaginea articolului Preotul spaniol infectat cu Ebola a murit

Preotul spaniol infectat cu Ebola a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preotului i s-a administrat medicamentul experimental ZMapp la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, însă nu a răspuns la tratament şi a decedat, au precizat pentru The Local autorităţile sanitare din Madrid.

Acelaşi medicament le-a fost administrat şi celor doi americani infectaţi cu Ebola şi trataţi într-un spital din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, dar cu rezultate pozitive până în prezent.

Spania a aprobat "importul excepţional" al medicamentului ZMapp în conformitate cu o lege care permite "folosirea unor medicamente neautorizate în cazuri în care viaţa pacientului este în pericol şi nu poate fi tratat în mod satisfăcător cu un medicament autorizat", a precizat Ministerul spaniol al Sănătăţii.

ZMapp, un medicament fabricat de o companie privată americană, Mapp Pharmaceuticals, este într-o fază timpurie de dezvoltare şi a fost testat anterior doar pe maimuţe.

Folosirea medicamentului a generat o controversă etică, în timp ce experţii cer ca acesta să fie furnizat naţiunilor africane.

Pajares fusese internat anterior la spitalul administrat de Ordinul San Juan de Dios din capitala Liberiei, Monrovia. Bărbatul a contractat virusul după ce l-a vizitat pe directorul instituţiei medicale, care a murit şi el din cauza bolii.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat luni de OMS, epidemia de Ebola a provocat deja moartea a 1.013 persoane din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), în special în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, câteva cazuri fiind înregistrate şi în Nigeria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici