Bilanţul victimelor epidemiei de Ebola din Africa de Vest a depăşit pragul de 1.000 de morţi

Bilanţul victimelor febrei hemoragice Ebola, care face ravagii în Africa de Vest, a depăşit pragul de 1.000 de morţi, provocând decesul a 1.013 persoane şi 1.848 de cazuri înregistrate, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

476 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor epidemiei de Ebola din Africa de Vest a depăşit pragul de 1.000 de morţi

Bilanţul victimelor epidemiei de Ebola din Africa de Vest a depăşit pragul de 1.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total 52 de decese noi au fost înregistrate în perioada 7-9 august, iar 69 de cazuri noi au fost înregistrate, potrivit datelor OMS actualizate luni seara.

S-au înregistrat 11 cazuri noi şi şase decese în Guineea, 45 de cazuri noi şi 29 de decese în Liberia, niciun caz nou ori deces în Nigeria şi 13 cazuri noi şi 17 decese în Sierra Leone.

Bilanţul acestei epidemii a depăşit astfel pragul de 1.000 de decese în weekend.

Liberia, una dintre ţările cele mai afectate, va primi din Statele Unite eşantioane ale unui ser experimental, în timp ce OMS urmează să se pronunţe marţi asupra oportunităţii utilizării unor medicamente neomologate.

"Casa Albă şi Agenţia americană pentru medicamente (FDA) au aprobat cererea Liberiei" de a i se pune la dispoziţie "doze de eşantioane de ser experimental în vederea tratării medicilor liberieni infectaţi la ora actuală", a anunţat preşedinţia liberiană în noaptea de luni spre marţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici