Un muncitor român a murit într-o explozie la o fabrică de artificii din Sicilia

Un muncitor român şi un italian au murit într-o explozie care a avut loc luni dimineaţă la o fabrică de artificii din provincia siciliană Catania, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

34 afișări

Potrivit presei italiene, explozia a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) la fabrica de artificii Pirotehnica Etnea, la periferia localităţii Santa Venerina (Sicilia).

Doi muncitori au murit şi altul a fost rănit în deflagraţia care a fost urmată de un incendiu. La faţa locului au fost trimise echipaje ale pompierilor, poliţiei şi serviciilor medicale.

Potrivit ziarelor La Repubblica şi Il Giornale, unul din muncitorii decedaţi este cetăţean român, iar al doilea este italian.

Conform site-ului TGcom.it, muncitorul român care a decedat este Petru M., în vârstă de 39 de ani. Italianul Giuseppe A., în vârstă de 75 de ani, este al doilea muncitor mort în explozie.

A fost rănit Gaetano Spina, 45 de ani, fiul proprietarului fabricii de artificii. Muncitorul rănit a fost transportat de urgenţă la un centru pentru tratarea arsurilor din localitatea Cannizzaro di Catania, fiind în stare gravă.

"Hala unde s-a produs explozia nu este încă în siguranţă, aşteptăm permisiunea pompierilor pentru a intra şi a vedea daunele şi numărul morţilor", afirmă colonelul Riccardo Sciuto, comandantul carabinierilor din Catania.

"Deocamdată este prematur să spunem ce s-a întâmplat", precizează oficialul italian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici