Un refugiat din Senegal a câştigat 400.000 de euro la extragerea specială a loteriei spaniole

Un refugiat din Senegal, care a ajuns cu barca din Maroc în Spania în 2007, a câştigat 400.000 de euro la extragerea specială de Crăciun a loteriei spaniole (El Gordo), relatează BBC News Online.

437 afișări
Imaginea articolului Un refugiat din Senegal a câştigat 400.000 de euro la extragerea specială a loteriei spaniole

Un refugiat din Senegal a câştigat 400.000 de euro la extragerea specială a loteriei spaniole (Imagine: noticias.lainformacion.com)

Ngagne a declarat pentru presa spaniolă că el şi soţia sa nu aveau nici cinci euro pe zi pentru a supravieţui.

Bărbatul de 35 de ani şi soţia sa au fost salvaţi în timpul călătoriei cu barca în 2007 şi duşi pe insula Tenerife. În prezent locuiesc în Roquetas de Mar, pe coasta de sud a Spaniei.

"Erau 65 de oameni în barca aceea", a declarat el pentru ziarul La Voz de Almeria. "Vreau să mulţumesc spaniolilor şi Guvernului spaniol pentru că m-au salvat când eram pe mare", a adăugat el.

Ngagne a mai povestit că de curând şi-a pierdut locul de muncă la serele din apropierea oraşului Almeria, unde culegea legume.

Un alt imigrant din oraş a câştigat o parte din premiul cel mare, un marocan de 18 ani pe nume Imanes Naamane, care s-a mutat în Spania când avea patru ani. "Vom putea face multe lucruri, tot ce vrem. Înainte, aveam probleme mari", a declarat el pentru La Voz de Almeria.

Roquetas de Mar are o rată a şomajului de peste 30%, mai mare decât media naţională de 21%, şi se bazează pe turism şi agricultură.

Spre deosebire de alte loterii, la El Gordo nu există un singur premiu mare, câştigurile fiind împărţite de mii de persoane. Numărul câştigător - 79140 - a apărut anul acesta pe 1.600 de bilete din Roquetas de Mar, ai căror deţinători vor împărţi premiul cel mare de 640 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici